27°C
Mostar 32°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 32°C
Bihać 31°C
Powered by Dark Sky

22.05.2022 / 14:27 Regija - Hrvatska

Muškarac s prostrijelnom ranom potkoljenice nije policajac već navijač Hajduka

Muškarac s prostrijelnom ranom potkoljenice nije policajac već navijač Hajduka
Foto: Pixsell

U izvještavanju o posljedicama izgreda Torcidaša u subotu večer u Desincu došlo je do nesporazuma u komunikaciji novinara i kirurga, te se uspostavilo da mladi muškarac s prostrijelnom ranom potkoljenice nije policajac već navijač Hajduka s područja Splita.

"Radi se o civilnoj osobi, nije policajac, ali bitno je da je i dalje stabilno u odnosu na jutrašnje stanje", rekao je dežurni kirurg Suad Crnica zamoljen da se razjasni ta pogreška, javlja Hina.

Prema njegovoj procjeni, pacijent će vjerovatno s bolničkog liječenja biti otpušten za dva ili tri dana, ovisno o razvoju bolesti.

"Mladić nije bio operiran, riječ je o primarnoj obradi rane. Budući da je riječ o prostrjelu nije bilo ni šivanja, već smo samo očistio prostrijeli kanal, ostalo se drenira”, rekao je Crnica zbog velikog interesa medija da se saznaju posljedice sukoba Torcide i policije na autocesti u Desincu.

Riječ je o pacijentu koji je ranu zadobio na autocesti kod odmorišta Desinec u intervenciji izgreda navijača Hajduka koji su se vraćali s derbi utakmice Dinama i Hajduka. Policija je izvijestila da je policija "upotrebom sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, odbijala napad na sebe", te da su ranjena dva napadača i desetak policajaca, te da nitko nije u životnoj opasnosti.

Tokom organizirane pratnje oko 1600 navijača "Hajduka" u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su u 21.35 sati stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca. Potom je, oglušivši se na upozorenja i naredbe policije, nekoliko stotina njih napalo policajce iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Promet je na toj dionici autoceste do jutros u 10 sati bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo