26°C
Mostar 32°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

22.05.2022 / 08:05 Regija - Zagreb

Torcida na povratku na autocesti napala policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem

Torcida na povratku na autocesti napala policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem
Foto: Twitter

U subotu u 21.35 sati na autocesti A1 kod odmorišta Desinec navijači Hajduka napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu. 

Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadača, a u napadu je ozlijeđeno desetak policajaca.

Tokom organizirane pratnje oko 1600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca.

Potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvijestila je noćas zagrebačka policija.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba upotrijebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor.

U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerovatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policajaca.

Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti. Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u toku, priopćio je PUZ.

U posljednjem derbiju HNL sezone na Maksimiru, Dinamo je pobijedio Hajduk 3:1.


(Vijesti.ba / HRT)

Izdvajamo