28°C
Mostar 34°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 28°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

21.05.2022 / 11:47 Ostali sportovi - Svečano

U Konjicu otvoreno državno prvenstvo u kickbox-u

U Konjicu se danas održava drugi dio Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u kik boksu, koje je otvorio gradonačelnik Konjica Osman Ćatić

Zaželjevši dobrodošlicu takmičarima u Grad Konjic gradonačelnik Ćatić je kazao:

“Ponosni smo na činjenicu da je Klub borilačkih sportova Balkan svojim dugogodišnjim radom i izuzetnim rezultatima, koje postižu mladi konjički sportisti – kik bokseri, zaslužio da upravo Grad Konjic bude domaćin današnje velike smotre sporta, mladosti i sportista.

Poštovani sportisti, gledajući sve vas u ovim trenucima i diveći se vašim uspjesima i rezultatima, želim da aktivno bavljenje sportom, zdrav život, rekreacija, odmjeravanje snaga na takmičenjima poput ovog, budu aktivnosti koje će i u budućnosti privlačiti sve veći broj Bosanaca i Hercegovaca, koji će u svom svakodnevnom životu znati cijeniti i koristiti benefite koje sport sa sobom nosi.

Organizatoru čestitam na uspješnoj organizaciji, uz poruku da ćemo se i dalje truditi biti podrška svim lijepim pričama u našem gradu, kao što je ova. Svim takmičarima želim mnogo uspjeha. Neka pobjede najbolji i uživajte u Konjicu.”

U takmičenju koje se održava u Sportskoj dvorani Konjic učestvuje 200 takmičara iz 43 kluba koji okupljaju bosanskohercegovačke kik boksere.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo