-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 3°C

20.05.2022 / 19:42 Regija - Beograd

Beograđani ispratili tijelo pokojnoga Mateja Periša

Beograđani ispratili tijelo pokojnoga Mateja Periša
Foto: Agencije

Tijelo pokojnog Mateja Periša (27) je nakon višemjesečne nade da će poslije nestanka krajem prosinca biti pronađen živ u petak poslijepodne ispraćeno iz Beograda za Split.

Dvadesesedmogodišnji Splićanin nestao je u noći između 30. i 31. prosinca 2021. godine kod Beton hale u Beogradu, a u srijedu ujutro, 18. svibnja, njegovo tijelo nađeno i izvučeno iz Dunava kod Ade Huje, nizvodno od Beograda.

Moj Matej i ja danas odlazimo u naš Split, ali svi vi zauvijek bit ćete u mom srcu i ja ću zauvijek biti s vama, zahvalan za svu pažnju, podršku i sućut koju ste pružili - poručio je u petak Nenad Periš nad odrom svojeg sina Mateja kojeg je na stotine Beograđana došlo ispratiti.

Svetu euharistijsku misu na ispraćaju iz Beograda u Crkvi svetog Ante Padovanskog predvodio je nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar, a službi se pridružio i poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije, prenose srbijanski mediji.

Uime Biskupije na lijes je položen buket s 27 bijelih ruža koje simboliziraju godine Mateja Periša.

Lijes s tijelom Mateja Periša bio je danas od 15 sati izložen u Crkvi svetog Ante Padovanskog gdje su mu stotine Beograđana mimohodom odale poštu, izražavajući sućut ocu Nenadu, obitelji i prijateljima.

Ispraćaju Mateja Periša nazočili su predstavnici gradske uprave predvođeni zamjenikom gradonačelnika Goranom Vesićem te predstavnici Veleposlanstva RH u Beogradu, hrvatskih udruga, a ceremoniju je pratilo na desetine medijskih ekipa, prenosi Hina.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo