0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

20.05.2022 / 11:26 Košarka - NBA play-off

Boston deklasirao Miami i izjednačio finalnu seriju istoka na 1:1

Boston deklasirao Miami i izjednačio finalnu seriju istoka na 1:1
Foto: Vijesti.ba
Košarkaši Boston Celticsa izjednačili su u seriji finala playoffa istočne konferencije NBA lige protiv Miami Heata na 1:1.

Boston je u gostima deklasirao protivnika rezultatom 127:102 i preuzeo prednost domaćeg terena u seriji koja se igra na četiri pobjede. Iduće dvije utakmice će biti odigrane u Bostonu.  
 
Prvi meč u Miamiju Heat je dobio rezultatom 118:107, ali u tom meču Boston nije mogao računati na dva bitna igrača - Marcusa Smarta i Ala Horforda, koji su noćas igrali i zajedno postigli 34 poena.

Miami je u prvom meču napravio veliki preokret u trećoj četvrtini, ali Boston ovoga puta nije dozvolio takav rasplet utakmice. Celticsi su u drugoj četvrtini otišli na deset poena prednosti, dok je ta prednost u zadnjoj četvrtini dosegla nedostižnih 34 poena razlike.

U pobjedi Bostona istaknuo se Jayson Tatum s 27 poena, dok je Marcusu Smartu nedostajao skok za "triple-double" učinak. Postigao je 24 poena, 12 asistencija i devet skokova. Jaylen Brown je također ubacio 24 poena.

S druge strane ponovo se istaknuo Jimmy Butler s 29 poena.

Večeras je na rasporedu druga utakmica finala zapadne konferencije između Golden State Warriorsa i Dallas Mavericksa. Warriorsi vode u seriji s 1:0.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo