26°C
Mostar 32°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

18.05.2022 / 14:15 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i oko Kosova i Metojiji i da se zbog najžešćih pritisaka sastao sa arhijerejima SPC kako bi čuo i njihovo mišljenje.

"I tu će će biti sve teže sačuvati naše interese zato što će pristisci biti najžešći. Od dana kada je predsjednik Rusije rekao na čemu zasniva svoj upad u Ukrajinu u formalno - pravnom i političkom smislu, od tog trenutka sve zapadne sile rade na tome da ubrzano se riješi kosovosko-metohijski čover, sa ciljem da bi izbili argument iz ruke predsjedniku Rusije", rekao je Vučić.

"I nemojte da imate nikakve sumnje u to, to je nešto što čujem na svakom mjestu, gdje god da sam bio u Evropi i zapadnom svijetu", rekao je Vučić.

"Naravno Rusi su pronašli njihove greške iz prošlosti i to koriste za svoje potrebe, logično ponašanje, za nas je to sve samo dodatni teret i dodatna muka", istakao je Vučić.

Podsjetio je da smo mi jedina zemlja u Evropi koja nije uvela nikakve sankcije Rusiji i istakao da se nalazimo pod ogromnim pritiskom.

"To nam pravi velike probleme, koji nisu mali i biće sve veći. Zato nam je potrebno da čujemo i vaše stavove", dodao je Vučić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo