16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

18.05.2022 / 08:04 Ličnost dana - Novinar i kolumnista

BORIS DEŽULOVIĆ - KOMENTAR O RATNOM ZLOČINCU

BORIS DEŽULOVIĆ - KOMENTAR O RATNOM ZLOČINCU
Foto: Vijesti.ba

Dario Kordić, ratni zločinac koji je bio na čelu etničkog čišćenja Bošnjaka u srednjoj Bosni, prošle sedmice u Zagrebu je šetao za život i pozivao nadležne u Hrvatskoj da ne dozvole pobačaj trudnici koja je u rizičnoj trudnoći bebom koja ima tumor.

Podsjetimo, ratni zločinac Dario Kordić, između ostalog, odgovoran je i proglašen krivim za ratni zločin u selu Ahmići, gdje su pripadnici HVO-a 16. aprila 1993. godine izvršili zločin protiv čovječnosti. Bio je to najveći pokolj u sukobu Bošnjaka i Hrvata.

Kordića je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osudio na 25 godina zatvora, proglasivši ga odgovornim po zapovjednoj odgovornosti za pokolj 116 bošnjačkih civila u selu Ahmići, među kojima i 11 djece - uključujući i tromjesečnu bebu. Pušten je na slobodu nakon što je u austrijskom zatvoru odslužio dvije trećine kazne.

Njegovo prisustvo na skupu u Zagrebu izazvalo je brojne komentare, a posebno se ističe onaj novinara i kolumniste Boris Dežulović, koji je napisao:

- 7 tjedana od začeća zijeva


- 8 tjedana od začeća štuca


- 9 tjedana od začeća sisa palac


- 12 tjedana od začeća smije se


- 38 tjedana od začeća rodi se

51 tjedan od začeća zaplače u kolijevci kad pripadnici HVO-a s krunicama na uniformama banu u kuću i rafalima iz automatskog oružja poubijaju majku, oca, šestogodišnju sestru i osmogodišnjeg brata, poliju ih benzinom i zapale, pa ga vojnici čuju kako plače i vrate se da ubiju i zapale i njega i kolijevku i cijelu kuću


1512 tjedana od začeća na zagrebačkom Hodu za život nerođene djece ponosno stupa Dario Kordić, ratni zločinac pravomoćno osuđen zbog ubojstva 116 bošnjačkih civila u Ahmićima, od kojih trideset dvije žene i jedanaestoro djece, a među njima osmogodišnjeg Elvisa, šestogodišnje Šuhrete i njihovog brata Seje Ahmića, bebe stare tri mjeseca i dva dana.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo