30°C
Mostar 33°C
Tuzla 34°C
Banja Luka 35°C
Bihać 34°C
Powered by Dark Sky

17.05.2022 / 16:53 Fudbal - Disciplinska komisija

Novčane kazne za Široki i Sarajevo, Pecara suspendovana

Novčane kazne za Široki i Sarajevo, Pecara suspendovana
Foto: Jabuka.tv
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je NK Široki Brijeg, ali i FK Sarajevo, zbog prekida meča 31. kola m:tel Premijer lige BiH.

Stadion Pecara je suspendovan na četiri utakmice bez publike, dok su oba kluba kažnjena novčano, potvrđeno je za Faktor. Široki Brijeg je kažnjen sa 5.000 KM, a sa 5.000 KM je kažnjeno i Sarajevo, zato što su odbili da nastave utakmicu – potvrđeno je za Faktor iz NSBiH, uz dodatak da kluba sa Koševa nisu oduzeti bodovi jer je ovo prvi ovakav slučaj:

“Sarajevu nismo oduzeli tri boda, iako je Pravilnikom predviđeno oduzimanje bodova (tri do šest bodova, op. a.). Nismo se odlučili na taj potez jer su se i ranije dešavali ispadi navijača na Pecari, što je ovoga puta bila olakšavajuća okolnost za goste iz Sarajeva”.

Takmičarska komisija FSBiH jučer je utakmicu registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist Širokog Brijega.

Meč je prekinut u 86. minuti nakon što su navijači domaćeg tima pogodili dvojicu fudbalera Sarajeva (Hamzu Čatakovića i Amera Dupovca).

Kako je potvrđeno, prilikom glasanja izuzet je glas člana DK NSBiH iz Širokog Brijega (Dario Knezović), dok je preostalih pet članova Komisije bilo jednoglasno pri donošenju odluke.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo