28°C
Mostar 34°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 28°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

16.05.2022 / 13:09 BiH - Predsjednica organizacije Žene SDA

Zuko: Čuvajmo porodicu iz koje se rađa naša budućnost

Zuko: Čuvajmo porodicu iz koje se rađa naša budućnost
Foto: Fena

Uprkos brojnim izazovima koje porodici kao temelju ljudske zajednice nameće savremeni način života, ona ostaje neprevaziđen i temeljni oblik organizovanja ljudskog života uopće.

SDA je još od svog osnivanja insistirala na važnosti očuvanja porodice, naglašavajući potrebu za njegovanjem tradicionalnih vrijednosti, ali i praćenja savremenih civilizacijskih postignuća.

To smo pokazali i javnim zagovaranjem, ali i političkim djelovanjem u zakonodavnim i izvršnim organima vlasti na svim nivoima, izjavila je predsjednica organizacije Žene SDA Kenela Zuko.

Ona je jučer predvodila delegaciju ove organizacije koja je posjetila nekoliko porodica u Kantonu Sarajevo, a povodom Međunarodnog dana porodice. Tom prilikom porodicama su uručeni prigodni pokloni.

-SDA je putem svojih kadrova u Vladi FBiH i Kluba zastupnika u Parlamentu FBiH radila na izradi i usvajanju niza zakonskih rješenja koja na najbolji način podstiču očuvanje porodice kao temelja društva.

To su, između ostalog, Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji, Zakon o hraniteljskoj porodici, Zakon o roditeljima njegovateljima, te Zakon o materijalnoj i finansijskih pomoći porodicama sa više djece, istaknula je Zuko.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo