26°C
Mostar 32°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

16.05.2022 / 12:38 Politika - PSBiH

Održana sjednica zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj

Održana sjednica zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj
Foto: Agencije

Na devetoj sjednici Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Izvještaj o radu Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj za 2021. godinu.

Usvojen je, uz određene korekcije, i Orijentacioni radni plan Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj za 2022. godinu.

K znanju je primljena Analiza Aftercare programa za 2020. godinu s preporukama za unapređenje poslovnog okruženja (otvorena pitanja), koju je sačinila Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA).

U okviru tekućih pitanja, članovi Komisije razmatrali su inicijativu Vijeća nacionalnih manjina Unsko-sanskog kantona koja se odnosi na iznalaženje mogućnosti za izmjene Izbornog zakona BiH, a kojim bi se član 13.14.Izbornog zakona BiH dopunio predstavnicima nacionalnih manjina koji učestvuju u izborima za kantonalni nivo, odnosno za skupštinu kantona.

Članovi Komisije usvojili su zaključak da navedenu inicijativu upute Interresornoj radnoj grupi za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH, te da o tome obavijeste podnosioca inicijative, saopćeno je iz Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo