1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

16.05.2022 / 10:56 BiH - MVP BiH

Turković izrazila saučešće povodom smrti predsjednika UAE

Turković izrazila saučešće povodom smrti predsjednika UAE
Foto: Agencije

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković je u Abu Dhabiju izrazila saučešće povodom smrti predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Khalife bin Zayeda Al Nahyana.

Među brojnim visokim zvaničnicima iz cijelog svijeta, Turković je, u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, saučešće izrazila princu prijestolonasljedniku i novoizabranom predsjedniku Muhamedu bin Zayedu Al Nahyanu.

Šefica bh.diplomatije je kazala da se građani Bosne i Hercegovine suosjećaju sa prijateljskim narodom UAE i članovima porodice šeika Khalife bin Zayeda Al Nahyana, ističući zahvalnost za pomoć i podršku koju je pružao BiH u proteklim godinama.

Turković je izraze saučešća uputila i Khaled bin Muhamedu bih Zayedu al Nahyanu, predsjedniku Izvršnog ureda Abu Dhabija i unuku preminulog predsjednika i Hamdanu bin Zayed bin Sultan Al Nahyanu, predstavniku vladara u regiji Al Dhafra i bratu novog predsjednika - saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo