15°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

14.05.2022 / 14:41 Rat u Ukrajini - Detalji razgovora

Finski predsjednik nazvao Putina - on mu zaprijetio

Finski predsjednik nazvao Putina - on mu zaprijetio
Foto: Agencije
Finski predsjednik Sauli Niinisto nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina kako bi razgovarali o planovima Finske za pridruživanje NATO-u. Finska je objavila detalje razgovora.

 

Navodi se da je Niinsito rekao Putinu "da je njegova invazija drastično promijenila sigurnosno okruženje Finske". "Predsjednik Niinistö najavio je da je Finska odlučila tražiti članstvo u NATO-u u sljedećih nekoliko dana", dodaje se.

“Razgovor je bio izravan i otvoren i vođen je bez zaoštravanja. Izbjegavanje napetosti smatralo se važnim”, rekao je Niinisto u izjavi.

Rusija je potom objavila svoju verziju razgovora. Prema ruskoj državnoj agenciji RIA-i, Putin je rekao Niinistu da bi ulazak u NATO bio "pogreška". Ruski čelnik također je navodno rekao Niinistu da nema sigurnosnih prijetnji Finskoj i da bi promjena u vanjskoj politici Finske "bila negativna za bilateralne odnose".

Podsjetimo, nakon najave Finske da planira podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u ruske isporuke električne energije toj zemlji su prestale, a Rusija je izvela vojne vježbe u svojoj eksklavi na Baltičkom moru u Kalinjingradu.


(Vijesti.ba / Index.hr)

Izdvajamo