8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

14.05.2022 / 12:16 BiH - Mostar

Univerzitet 'Džemal Bijedić' budućim studentima predstavio 50 studijskih programa

Univerzitet 'Džemal Bijedić' budućim studentima predstavio 50 studijskih programa
Foto: Fena
Dan otvorenih vrata na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru (UNMO), u sklopu kojega je ova javna visokoškolska institucija budućim studentima predstavila svojih 50 studijskih programa, održan je u subotu na platou kampusa Univerziteta.

Rektorica UNMO-a Alena Huseinbegović kazala je u razgovoru za Fenu kako obrazovanje ima značajnu funkciju u razvoju svakog društva.

- Veoma je bitno da ovi mladi ljudi, maturanti, nastave svoje obrazovanje, odnosno da prema svojim afinitetima, željama i snovima upišu odgovarajuće fakultete, da steknu znanja, vještine i sposobnosti kako bi se u budućnosti bavili zanimanjem koje će ih činiti zadovoljnima i sretnima, te kako bi bili pokretači željenih pozitivnih promjena u društvu - kazala je Huseinbegović.

Dodaje kako je UNMO danas otvorio svoja vrata za preko 150 učenika koji su došli iz srednjih škola s područja grada Mostara, ali i iz Stoca, Jablanice, Vakufa, Bugojna i drugih mjesta.

- Sigurna sam da će se maturanti odlučiti za neke od preko 50 studijskih programa koji se nude na Univerzitetu, a naša uloga je osigurati im kvalitetno obrazovanje i da im studentski život bude jedan od ljepših perioda u životu - naglasila je Huseinbegović.

U sklopu ovog događaja organiziran je i obilazak promotivnih štandova, zabavni program, obrok i osvježenje za sve maturante, obilazak kampusa i fakulteta po izboru maturanata, a poseban dio programa posvećen je obilasku Mostara, stare gradske jezgre i Starog mosta koje su maturanti posjetili u grupama uz prisustvo studentskih vodiča.


(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo