7°C
Mostar 8°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

14.05.2022 / 08:13 BiH - Vremenska prognoza

U BiH danas oblačno i nestabilno s pljuskovima i grmljavinom

U BiH danas oblačno i nestabilno s pljuskovima i grmljavinom
Foto: Ilustracija
U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno se očekuju intenzivnije padavine, praćene pojačanim vjetrom, a ponegdje je moguća i pojava grada, uglavnom u jutarnjim satima i prijepodne.

Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne se očekuje kiša. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna oko 23 stepena.

Za nedjelju se najavljuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postupno smanjenje oblačnosti tokom dana. Lokalni pljuskovi i grmljavina su moguću u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepena.

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast oblačnosti u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 25 do 31 stepen, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak se najavljuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Padavine se ne očekuju na krajnjem jugu. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 25 do 31 stepen.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo