30°C
Mostar 33°C
Tuzla 34°C
Banja Luka 35°C
Bihać 34°C
Powered by Dark Sky

13.05.2022 / 18:31 Kultura - Pozorišne/Kazališne igre BiH

Miodrag Miki Trifunov ovogodišnji ključar grada Jajca

Miodrag Miki Trifunov ovogodišnji ključar grada Jajca
Foto: FENA

Pozorišne/Kazališne igre BiH održati će se u Jajcu od 29. juna do 7.jula. U takmičarskom dijelu bit će izvedeno sedam predstava koje su prošle selekciju, od 13 koliko ih je bilo u konkurenciji. 

Ključ grada Jajca ove godine, u devet festivalskih dana, će čuvati doajen bosanskohercegovačkog glumišta Miodrag Miki Trifunov, saopćeno je danas na pres-konferenciji u Jajcu.

Selektor 41. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH Dževdet Tuzlić je objavio rezultate ovogodišnje selekcije Pozorišnih/Kazališnih igara BiH.

Na sceni Doma kulture Jajce ove godine u takmičarskom programu učestvuju: Narodno pozorište Republike Srpske Banja Luka, Narodno pozorište Sarajevo, Gradsko pozorište „Jazavac“ Banja Luka, Narodno pozorište Tuzla, Narodno pozorište Mostar, Hrvatsko narodno kazalište Mostar i Bosansko narodno pozorište Zenica.

Stručni žiri Festivala činit će: Darko Cvijetić, Dubravka Zrnčić-Kulenović i Sulejman Bosto, dok će Žiri publike predstavljati Pašaga Hodžić, Hajrija Alibegović, Tihana Burić, Josipa Kulenović i Alma Ribić.

Okrugli stol nakon predstava vodit će Zoran Mlinarević, profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a za izradu plakata Igara zadužen je Almir Kurt.

I ove godine Na Pozorišnim igrama u Jajcu uz takmičarski program publiku očekuje i bogat i sadržajan prateći program, saopćeno je iz Općine Jajce.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo