25°C
Mostar 27°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 28°C
Powered by Dark Sky

13.05.2022 / 16:49 Politika - Izetbegović - Kavalec

Što prije donijeti odluke kojim bi se CIK-u BiH doznačila neophodna sredstva

Što prije donijeti odluke kojim bi se CIK-u BiH doznačila neophodna sredstva
Foto: SDA
Zajednički je istaknuto da Vijeće ministara BiH treba što prije donijeti potrebne odluke kojim bi se Centralnoj izbornoj komisiji BiH doznačila neophodna sredstva, te da su bilo kakve opstrukcije pri donošenju tih odluka neprihvatljive

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas sa šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec. Na sastanku je razgovarano o predstojećim Općim izborima, s posebnim fokusom na potrebu osiguravanja finansijskih sredstava za njihovu organizaciju i održavanje.

Zajednički je istaknuto da Vijeće ministara BiH treba što prije donijeti potrebne odluke kojim bi se Centralnoj izbornoj komisiji BiH doznačila neophodna sredstva, te da su bilo kakve opstrukcije pri donošenju tih odluka neprihvatljive.

Ambasadorica Kavalec je pozdravila angažman SDA pri usaglašavanju paketa mjera za unapređenje integriteta i transparentnosti izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, kao i podršku setu zakona koji se odnose na ispunjavanje 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

Također je razgovarano o učešću i ulozi žena u politici, te o realizaciji projekata koji za cilj imaju veću zastupljenost žena i unapređenje njihovih kompetencija – saopćeno je iz SDA.


(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo