3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

13.05.2022 / 14:09 Regija - Hrvatski predsjednik

Milanović: Finci su šokirani, nema izbora nego boriti se za Hrvate u BiH

Milanović: Finci su šokirani, nema izbora nego boriti se za Hrvate u BiH
Foto: Predsjednik.hr
Moramo biti jedinstveni. Kada bismo ja i Plenković bili jedinstveni, shvatili bi nas istog trena ozbiljno i garantiram da bi problem bio riješen

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju osnivanja 2. gardijske brigade Gromovi u Petrinji, nakon čega je naglasio kako ne odustaje od blokade ulaska Finske i Švedske u NATO dok se ne izmijeni Izborni zakon u BiH.

- To je moja prisega - naglasio je.

Kazao je da je moralno porazno i tužno da se hrvatska vlada "priprema za izbore u Finskoj" te da je to "intelektualno jedna od nižih tačaka u novijoj hrvatskoj povijesti".

- Moramo biti jedinstveni. Kada bismo ja i Plenković bili jedinstveni, shvatili bi nas istog trena ozbiljno i garantiram da bi problem bio riješen.

Cijena je vrlo mala i Hrvatskoj se može ići u korist, ali kad si razjedinjen, hvataju te u rendu, kak se veli, ti si u sredini, oni se dodaju, to se zove i ševa u nekim dijelovima Hrvatske. To sam ne mogu - rekao je Milanović.

Kazao je da ne zna zašto se Plenković i HDZ ponašaju tako. Rekao je da nema izbora nego boriti se za Hrvate u BiH.

Referirajući se na izjave finskog šefa diplomacije, koji je rekao da su šokirani predsjednikovom retorikom, Milanović je prozvao Fince.

- Dobro došao u klub. Mi smo u šoku već nekoliko godina od vaše ignorancije i bezobrazluka.

Njegov državni tajnik to nije rekao kad je bio na sastanku s mojim suradnicima prije nekoliko dana. U šoku smo što ih već godinama boli neka stvar za nas.

U šoku sam i zbog ponašanja Plenkovićeve vlade i HDZ-a. Dobro došli u šokirane nacije. Sad vidiš kako je, druže - rekao je Milanović, prenosi Index.hr.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo