31°C
Mostar 35°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 34°C
Bihać 34°C
Powered by Dark Sky

12.05.2022 / 19:52 Fudbal - Sarajevo

Otkazan ispraćaj Ivice Osima sa stadiona Grbavica, poznat novi termin sahrane

Otkazan ispraćaj Ivice Osima sa stadiona Grbavica, poznat novi termin sahrane
Foto: Vijesti.ba

FK Željezničar obavještava javnost da će se komemoracija našeg Ivice Osima održati u planiranom terminu u subotu u 11:00 sati, ispraćaj sa Stadiona Grbavica je otkazan, a nova satnica sahrane je u 14:00 sati na Gradskom groblju Bare.

U svrhu što dostojanstvenijeg ispraćaja našeg Švabe, Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati. Zbog ograničenog broja mjesta komemoraciji će prisustvovati samo delegacije i pojedinci koji su potvrdili svoj dolazak, te rodbina i prijatelji porodice Osim.

Ispraćaj i mimohod sa Stadiona Grbavica do Gradskog groblja Bare koji su bili planirani za 12:30 sati su otkazani zbog najavljenih loših vremenskih uslova.

Sahrana na Gradskom groblju Bare, umjesto u 15:00, počet će u 14:00 sati, te će za građane u komemorativnom centru Bare biti otvorena komemorativna soba za posljednji pozdrav našem Ivici Osimu u periodu 12:00 do 13:45 sati.

Komemoracija će okupiti veliki broj sportskih zvanica iz regije koji su bili važan dio karijere Osima od njegovih igračkih dana, preko Željinih uspjeha u Evropi i Mundijala u Italiji pa sve do uspješnih internacionalnih angažmana u Austriji i Japanu.

Direktan prenos komemoracije i sahrane možete gledati na BHT 1.

FK Željezničar i navijači Kluba će u svrhu ispraćaja Ivice Osima organizovati i nekoliko aktivnosti na narednoj domaćoj utakmici, 16. maja 2022. godine na stadionu Grbavica protiv Radnika.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo