8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

12.05.2022 / 10:25 Košarka - NBA play-off

Milwaukee napravio break u Bostonu, Memphis deklasirao Golden State

Milwaukee napravio break u Bostonu, Memphis deklasirao Golden State
Foto: Vijesti.ba
Ekipe Milwaukee Bucks i Golden State Warriors vode s 3:2 u pobjedama protiv Boston Celticsa, odnosno Memphis Grizzliesa u polufinalnim serijama playoffa NBA lige.

Milwaukee je sinoć u Bostonu slavio sa 110:107 protiv Celticsa i došli na korak do plasmana u finale istočne konferencije, dok su Memphis Grizzliese na svom terenu slavili protiv Golden State Warriorsa sa 134:95 i zadržali šanse za plasmanom u finale zapada.

Milwaukee je u TD Gardenu u Bostonu došao do velikog preokreta u posljednjoj četvrtini susreta. Boston je u tom periodu imao 14 poena prednosti i izgledalo je da će upisati pobjedu, ali aktuelni prvaci na krilima Giannisa Antetokounmpa i Jrua Holidaya prave veliki preokret.

Posebno se u posljednjim trenucima meča istaknuo Holiday ključnim odbranama koje su Bucksima donijele prevagu. On je meč okončao s 24 poena, po osam skokova i asistencija. Antetokounmpo je bio najefikasniji igrač meča s 40 poena i 11 skokova.

S druge strane Boston je predvodio Jayson Tatum s 34 poena, dok je Jaylen Brown dodao 26.

Grizzliesi su deklasirali Warriorse na domaćem terenu sa skoro 40 poena razlike. Čak sedam igrača domaćeg tima su upisala dvocifren učinak, a istaknuli su se Jaren Jackson Jr., Desmond Bane i Tyus Jones, koji su upisali po 21 poen.

U timu Warriorsa istaknuo se Klay Thompson s 19 poena.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo