0°C
Mostar 3°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

07.05.2022 / 13:29 SHOW - Pop pjevačica

Lady Gaga objavila baladu za novi “Top Gun”, u spotu otkrila i kadrove filma

Lady Gaga objavila baladu za novi “Top Gun”, u spotu otkrila i kadrove filma
Foto: Agencije

Pjesma „Hold My Hand”, rađena za novi, dugoočekivani nastavak "Top Gun" filma, dobila je svoj emotivni spot koji je pop zvijezda Lady Gaga objavila juče na svom zvaničnom YouTube kanalu.

Gaga, nagrađivana Grammyjima i Oscarom, snimila je moćnu baladu za nastavak kultnog filma pod imenom „Top Gun: Maverick“. Tom Cruz, glavna zvijezda i producent filma rekao je da pjesma „žila kucavica“ novog dijela.

U želji da rekreira usjpeh pjesama “Take My Breath Away” i “Danger Zone”, koji su objavljeni u godini u kojoj se Gaga rodila – 1986. godine – spot sadrži i kadrove starih Top Gun filmova, ali i novog djela koji tek treba da bude prikazivan u bioskopima, piše Nova.rs.

Gaga je zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnikom producirala pjesmu, a spot je režirao Džou Kosinski, koji je ujedno radio i na novom dijelu filma.

Pjesma predstavlja Gagin povratak pisanju i komponovanju originalne muzike za film. Već je radila kompletan soundtrek za rimejk filma “Zvijezda je rođena” iz 2018. godine, a udarni singl “Shallow”, koji je otpjevala u duetu s Bredlijem Kuperom postao je najnagrađivanija pjesma svih vremena. Gaga je za pjesmu dobila i Oskara.

„Kada sam napisala ovu pjesmu za Top Gun: Maverick, nisam ni shvatila koliko slojeva se prostire kroz srce filma, moju psihu i prirodu svijeta u kojem živimo“, napisala je Lady Gaga na Twitteru krajem aprila.

„Radila sam na tome godinama, usavršavala ga, pokušavala da bude naša. Željela sam da pretvorim ovu pjesmu u muziku kojom dijelimo našu duboku potrebu da budemo shvaćeni i da pokušamo da razumijemo jedni druge – čežnju da budemo bliski kada se osjećamo tako daleko, ali i sposobnost da slavimo životne heroje”, dodala je ona.

Cruz je, gostujući prošle nedjelje u Late Late Show-u kod Džimija Kordena rekao da je “Gaga nevjerovatna”.

“Pjesma je otvorila vrata da razumijemo emociju filma. Video sam je na koncertu prije dvije godine, išao sam da joj se zahvalim jer radim s nama na filmu, a potom i prošle nedjelje ponovo. Ona pjeva džez, glumi, pravi muziku za filmove, snima pop muziku, nevjerovatna je. Ona je fenomenalan umjetnik”, rekao je Cruz u emisiji.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo