-1°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

06.05.2022 / 19:14 Tenis - Carlos Alcaraz

Najtalentovaniji teniser svijeta šokirao Nadala i spriječio najveći klasik svjetskog tenisa

Najtalentovaniji teniser svijeta šokirao Nadala i spriječio najveći klasik svjetskog tenisa
Foto: Agencije

Najveći talent svjetskog tenisa Carlos Alcaraz upisao je još jednu veliku pobjedu u karijeri savladavši svog uzora Rafaela Nadala rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 1:6 i 6:3.

Svi fanovi širom svijeta očekivali su najveći klasik teniske današnjice i duel Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u polufinalu Mastersa u Madridu.

Ipak, od toga neće biti ništa jer se i deveti igrač svijeta Carlos Alcaraz pitao nešto.

Najtalentovaniji teniser današnjice ubjedljivim rezultatom 6:2 osvojio je prvi set, ali je Nadal poravnao na sličan način sa 6:1.

Vrijedi naglasiti da je drugi set prekinut zbog toga što je jedan od navijača kolabirao na tribinama pa mu se ukazivala pomoć.

 

Treći odlučujući set riješen je breakom mlađeg od dvojice Španaca u četvrtom gemu. Alcaraz je oduzeo servis Nadalu i lako ga sačuvao za konačnih 6:3.
Tako će Alcaraz sutra u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića koji je lako u dva seta savladao Huberta Hurkacza ranije danas.

Zanimljivo, Alcaraz je postao prvi teniser ikada koji je kao tinejdžer dobio Nadala na šljaci. Također, prekinuo je i niz od 23 pobjede Nadala protiv španskih tenisera na ovoj podlozi. Posljednji sunarodnjak koji je Rafu dobio na zemlji prije Alcaraza danas je Nicolas Almagro 2014. godine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo