01.05.2022 / 22:36 BiH - U Hercegovini

Merhamet Mostar tokom ramazana podijelio 900 paketa i 1.705 iftara

Merhamet Mostar tokom ramazana podijelio 900 paketa i 1.705 iftara
Foto: Vijesti.ba

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar spremno je dočekao mubarek mjesec Ramazan, mjesec posta i dobročinstva.

Regionalni odbor Mostar u saradnji sa Osnovnim odborima koji djeluju na području Hercegovine i partnerskim organizacijama i ovog ramazana aktivno je djelovao na terenu pomažući građane stanju potrebe.

Tokom mjeseca ramazana na području Hercegovine distribuirano i podjeljeno je 900 prehrambeno-higijenskih paketa i 1.705 iftara . Također podjeljeno je 3.200 kg hurmi za postače i 125 bajramskih paketića. Ukupna vrijednost pomoći realizovane tokom ramazana je oko 70.000 KM.

- Naša „Narodna kuhinja“ u Jablanici svakodnevno je pripremala od 35 do 150 iftara koje smo u skladu sa planom distribucije dostavljali na kućni prag postačima, kaže Adnin Hasić direktor Merhameta RO Mostar i dodaje:

- Kao i prošle godine našu misiju dobročinstva podržale su mnogobrojne nevladine organizacije u Mostaru i drugim hercegovačkim mjestima čiji su volonteri na terenu vršili podjelu iftara, te pomagali pri podjeli ramazanskih paketa. Iskreno se zahvaljujemo Mehametu Švedske, Njemačke i Norveške, te svim partnerskim organizacijama iz Kanade, Turske, SAD i Australije na saradnji i učešću na realizaciji ramazanskih aktivnosti.

- Organizovali smo zajedničke iftare u povratničkim džematima u Raštani (Mostar), Oplećani (Tomislavgrad), Žulja kod Nevesinja i u Trebinju. Također u našoj kuhinji u Jablanici upriličili smo iftar za donatore i prijatelje Merhameta, te sinoć na kraju ramazana zajednički iftar za 35 volontera Merhameta sa područja cijele Hercegovine. Uz podršku građana i naših donatora možemo slobodno kazati da smo ramazanke aktivnosti uspješno realizovali , te na taj način doprinjeli da građani u stanju potrebe mirnije provedu Ramazan i dočekaju Ramazanski Bajram. Ovom prilikom u ime Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar svim muslimanima čestitam ramazanski bajram sa željom da ga provedu u zdravlju, miru, ibadetu i rahatluku, kaže Hasić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo