10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

22.04.2022 / 22:56 Techno & Nauka - Zanimljive mogućnosti

Microsoft olakšava korisnicima da kreiraju snažne lozinke

Microsoft olakšava korisnicima da kreiraju snažne lozinke
Foto: Ilustracija

Autofill opcija za Microsoft Authenticator dobija nove zanimljive mogućnosti, a Microsoft je objavio da će korisnici sada moći da kreiraju snažne lozinke kako bi zaštitili svoje naloge.

Microsoft Authenticator je već počeo da dobija odlike veoma naprednog servisa za upravljanje lozinkama, ali sa ovom novom funkcijom ulazi na teritoriju kojom su do sada dominirali servisi kao što su LastPass ili Enpass.

"Autofill pomaže da ostanete bezbjedniji onlajn, tako što ćete kreirati snažnije, jedinstvene lozinke sa različitim kombinacijama brojeva i karaktera, pomoću našeg novog Password Generatora svaki put kada kreirate nalog ili promijenite lozinku. Ukoliko vam predstavlja problem da osmislite nove lozinke, pamćenje starih je još teže. Autofill će zapamtiti generisane lozinke za vas bez obzira na to koji uređaj koristite", stoji u saopštenju Microsofta.

Microsoft ja ukazao i na druge odlike aplikacije, kao što je snažno šifrovanje (enkripcija), koje blokira druge da pristupaju vašim podacima. Opcija kreiranja snažnijih lozinki je dostupna u najnovijoj verziji Microsoft Authenticator aplikacije za Android i iOS platforme.

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo