22.04.2022 / 08:12 BiH - Akcija SIPA-e

Pratilac ministra Lučića uhapšen zbog prodaje droge

Pratilac ministra Lučića uhapšen zbog prodaje droge
Foto: Ilustracija

SIPA je jučer su u okviru u operativne akcije „Dijamant“, na području Gradiške, Sarajeva i Istočnog Sarajeva pretresla stambene objekte i pokretne stvari na sedam lokacija.

U operativnoj akciji „Dijamant“ je otkriveno i privremeno oduzeto 15 kilograma opojne droge speed. Uhapšene su četiri osobe, od kojije je jedna osoba polijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “Organizovani kriminal”, “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama” i “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Među uhapšenim je, piše Istraga.ba, Miloš Nikolić, pratilac ministra za za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučiča. Prema informacijama Istrage, Nikolić je uhapšen prilikom prodaje 10 kilograma droge speed.

On je mjesecima bio meta Tužilaštva BiH koje je, u saradnji sa hrvatskim kolegama iz USKOK-a, angažiralo prikrivene istražitelje koji su u nekoliko navrata od Miloša Nikolića kupovali spid. Posljednji “simulirani otkup”, obavljen je u četvrtak ujutro kada su hrvatski policajci, za potrebe istrage, od Nikolića otkupili 10 kilograma spida.


(Vijesti.ba / Istraga.ba)

Izdvajamo