21°C
Mostar 24°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

20.04.2022 / 18:26 BiH - Uvrede i neistine

Antizapadne poruke sa režimskog skupa u Banja Luci

Antizapadne poruke sa režimskog skupa u Banja Luci
Foto: Vijesti.ba

U Banja Luci je okončan tzv. narodni skup pod sloganom 'Sloboda'  kojeg je formalno organizovao BORS, a neformalno SNSD. 

Povod za skup je korištenje bonskih ovlasti od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta po pitanju suspendovanja neustavnog Zakona o nepokretnoj imovini RS.

Skupu su prisustvovali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavjući VMBIH BiH Zoran Tegeltija, predsjednica Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS Radovan Vinkovci i drugi funkcioniri vlasti. 

Okupljenima se okupio prof. Radimir Lukić. 

- Oni koji su pretrpili najveće muke i koji su stvarali Republiku Srpsku znaju kada treba da se dižu. A ovo je taj čas, ali na svu sreću sada nam nije potrebno oružje - naglasio je Lukić.

On je dodao da svi znamo odakle stižu loši glasovi za RS.

- Stižu iz zapadnoevropskih ambasada, ali i političkog Sarajeva, odnosno stranaka sa bošnjačkim prefiksom - dodao je Lukić.

Sloboda je naša nasušna potreba, poručio je Aleksandar Savić, predsjednik Boračke organizacije RS.

- Sloboda je naša nasušna potreba za naše đake, za našu djecu, radnike, penzionere, majke i očeve, za naše borce - poručio je Savić.

On je pitao da li treba olako dati imovinu Republike Srpske, i tako iznevjeriti sve one koji su u temelje RS ugradili ono najvrijednije, a to su životi. 

Međunarodna zajednica je otimanjem imovine i zemljišta Republici Srpskoj prešla je "crvenu liniju", i to vodi destabilizaciji cijelog regiona, ne samo BiH, rekao je Milan Јolović, ratni komandant "Vukova sa Drine".

- Ovdje nismo došli da se prebrojavamo, već da se posjetimo da smo prije rata u BiH bili većinski vlasnici katastarski zemlje u BiH. Pozivam vas sve da se prebrojimo, da pomognemo Sarajevu i Briselu da znaju koliko nas ima ovdje - naglasio je Јolović.

Tokom skupa u Banjaluci upućene su prijetnje smrću visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu i to u prisustvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo