10°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

20.04.2022 / 07:50 Politika - U 17 sati

U Banja Luci danas borački skup 'Sloboda' u režiji SNSD-a

U Banja Luci danas borački skup 'Sloboda' u režiji SNSD-a
Foto: Vijesti.ba

Boračka organizacija RS organizuje danas veliki 'narodni skup' u Banja Luci kako bi, navode, dali podršku očuvanju institucija RS.

Skup će se održati na banjalučkom Trgu Krajine u 17 sati pod sloganom "Sloboda", a kako su poručili iz BORS-a, žele izraziti nezadovoljstvo odlukom visokog predstavnika Christiana Schmidta da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

U najavi skupa predsjednik BORS-a Aleksandar Savić pozvao je "sve na jedno mjesto kao 1992. godine".

Opozicija, ali i dio boračkih organizacija smatra da je najavljeni skup u Banjoj Luci stranačko okupljanje SNSD. Brojne regionalne i opštinske organizacije kazale su kako ne planiraju doći na skup.

Aktuelna vlast treba da Boračku organizaciju Republike Srpske ostavi na miru da autonomno radi i donosi odluke. Sve što smo mogli vidjeti poslednjih dana je manipulacija boračkom populacijom s jednim jedinim ciljem a to je spašavanje vlasti - istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da je skup na koji poziva dio rukovodstva BORS-a zapravo stranački skup SNSD-a sa isključivim ciljem da gurne narod i borce u zaštitu bogatstva i moći Milorada Dodika.

Nema dileme da je to njihova režija. Smišljeno idu u potpunu eskalaciju. Umjesto pregovora sa drugom stranom u cilju rješavanja otvorenih pitanja oni ciljano idu na kreiranje što većih tenzija. Umjesto mudre politike po ugledu na rukovodstvo Srbije oni neće da razgovaraju nego vuku poteze koji ne ostavljaju prostora za pronalazak rješenja, kaže Borenović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo