18°C
Mostar 24°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

16.04.2022 / 15:45 Fudbal - Premijer liga BiH

Leotar savladao Široki Brijeg i pobjegao iz zone ispadanja

Leotar savladao Široki Brijeg i pobjegao iz zone ispadanja
Foto: Facebook
Trebinjski Leotar je danas na svom terenu sa 1:0 savladao Široki Brijeg u meču 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

S osvojena tri boda iz ovog meča Leotar je pobjegao iz opasne zone, pošto je na tabeli preskočio bijeljinski Radnik, a Široki je zaista pružio blijedu partiju i zasluženo je poražen danas.

Od početka utakmice Leotar je bio bolji rival na terenu i konstantno prijetio golu Darija Miškića. Posebno je raspoložen bio Ognjen Todorović, koji je danas upisao veliki jubilej – 300. nastup u Premijer ligi BiH.

Prijetio je nekoliko puta Ognjen Todorović, a u 34. minuti je namjestio veliku šansu za Nikolu Dujakovića. Ipak, ovaj je sa jedanaest metara loše šutirao i poslao loptu visoko preko gola.

Najbolju šansu je Leotar imao u 43. minuti. Ponovo je Todorović tada centrirao s lijeve strane, a šut Sekulovića s pet metara brani sjajni Miškić.

Opasno je bilo i nakon nekoliko ubačaja Filipa Arežine, ali Miškić je bio na visini zadatka u prvom dijelu.

Ipak, nije mogao ništa na startu drugog dijela, odnosno u 49. minuti, kada je Arežina postigao spektakularan gol. Šutirao je Arežina iz slobodnjaka sa više od 25 metara, te fenomenalno pogodio gornji desni ugao gola gostiju za 1:0.

Mogao je Arežina u 60. minuti i udvostručiti prednost Trebinjaca, ali pretjerao je s driblinzima u kaznenom prostoru Širokog.

Do kraja nismo vidjeli veća uzbuđenja i ostalo je 1:0 za Leotar.

Premijer liga BiH, 26. kolo:

Leotar – Široki Brijeg 1:0 (Arežina 49’)

Stadion: Police (Trebinje). Gledalaca: 500. Sudija: Sabrija Topalović (Zenica). Žuti kartoni: Dujaković (Leotar); Ćavar (Široki Brijeg).

Leotar: Puletić, Medan (od 3. Arežina (od 66. Milić)), Čubrilo, Čolić, Đurić, Stanojević, Dujaković, Perišić (od 85. Santrač), Sekulović, Todorović (od 85. Paranos) i Aćimović.

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Čuljak (od 77. Brekalo), Jurić, Žulj, Begić, Ćavar (od 46. Paponja), Vukoja, Blagaić (od 77. Pervan), Ikić (od 53. Llanos) i Lukić (od 46. Mujan).


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo