14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

11.04.2022 / 11:19 Ostali sportovi - Reprezentativac BiH

Omeragić nastupio na Svjetskom prvenstvu u Montrealu

Omeragić nastupio na Svjetskom prvenstvu u Montrealu
Foto: Fena

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupio je od 8. do 10. aprila na Svjetskom prvenstvu u Montrealu (Kanada).

U konkurenciji 46 najboljih brzoklizača svijeta, bh. reprezentativac je imao solidan nastup. U trkama na 1.500 m i 1.000 m zauzeo je 30. mjesto, dok je na 500 m diskvalifikovan.

- Iako rezultat našeg reprezentativca nije bio na nivou naših očekivanja, ipak smo zadovoljni njegovim nastupom u Montrealu, a posebno načinom sa kojim je predstavio BiH, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Iz ovog Saveza naglašavaju da bh. reprezentativci u oba olimpijska sporta (brzo i umjetničko klizanje) nemaju ni minimum uslova u Sarajevu za trenige i napredak, a posebno je neadekvatna podrška od nadležnih institucija u BiH.

- Mi smo jedina država i jedini olimpijski grad u svijetu koji nema ledenu plohu.

Bez obzira na to, naši reprezentativci, uz ispunjenu normu, redovno učestvuju na evropskim i svjetskim prvenstvima i svjetskim kupovima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u brzom i umjetničkom klizanju, kao i drugim međunarodnim takmičenjima gdje uvijek dostojanstveno i sa ponosom predstavljaju Bosnu i Hercegovinu - poručili su iz Saveza klizačkih sportova BiH.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo