5°C
Mostar 7°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

19.03.2022 / 09:21 Rukomet - Predbaraž za SP

Rukometni Zmajevi spremni za čudo protiv Grka

Rukometni Zmajevi spremni za čudo protiv Grka
Foto: Facebook
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine revanš meč predbaraža za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke odigrat će večeras u tuzlanskom Mejdanu.

U prvoj utakmici Grčka je u Halkidi savladala Zmajeve sa 24:17. Računica je jasna, za prolazak u baraž i dvomeč sa Crnom Gorom našoj reprezentaciji je potrebna pobjeda od osam golova razlike.

“Nakon utakmice u Grčkoj glave su bile dole. Burić i ja smo probali da podignemo momke. Svi smo imali očekivanja, ali nemamo vremena da tugujemo, siguran sam da će momci izgoriti i pokazati da možemo stići tu razliku“, kaže selektor reprezentacije BiH Toni Čolina.

U revanš susretu stručni štab reprezentacije Bosne i Hercegovine neće moći računati na Dejana Malinovića, koji se nije uspio oporaviti, a sastav za duel sa Grcima bit će poznat nekoliko sati prije početka.

“Znamo ko nam je zadavao najviše problema. Njihov golman Bokuvinas i igrač Mallios. Imamo spremnu taktiku, ali ne bih o tome govorio prije utakmice“, dodao je.

Selektor Čolina smatra da je ekipa u prvoj utakmici u nekim periodima bila konfuzna, da igrači nisu dobro rješavali situacije s igračem više i situacije u odbrani.

“Rekao bih da je prvo poluvrijeme gotovo. Imamo još 60 minuta, imamo naše navijače i siguran sam da ćemo biti bolji“, zaključio je Čolina.

Utakmica BiH – Grčka počinje u 20 sati, uz direktan televizijski prenos na BHT1. U prodaju je pušteno 2.500 ulaznica.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo