7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

23.02.2022 / 19:02 Obrazovanje - Konak, Ćatić i Karkelja

Srednja škola Konjic dobila novi kabinet za turski jezik

Srednja škola Konjic dobila novi kabinet za turski jezik
Foto: Fena

Zahvaljujući projektu „Kvalitetnom opremom do boljeg znanja turskog jezika”, koji je realiziran u suradnji s Turskom vojnom misijom u BiH, Srednja škola Konjic dobila je novi kabinet za turski jezik.

Svečani čin presijecanja vrpce obavili su zapovjednik Turske vojne misije u BiH brigadir Baris Konak, načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i direktorica Srednje škole Konjic Enisa Karkelja, priopćeno je iz Općine Konjic.

"Izuzetno smo sretni što smo realizirali još jedan značajan projekat na području općine Konjic i time doprinijeli razvoju obrazovanja mladih u ovom gradu koji će učiti turski jezik u suvremeno opremljenom kabinetu", rekao je ovom prilikom brigadir Konak.

Direktorica škole zahvalila je Turskoj vojnoj misiji u BiH na realizaciji ovog projekta vrijednog oko 40.000 maraka, zahvaljujući kome su konjički učenici dobili kvalitetnu opremu i ugodan ambijent za inovativan, zanimljiv i kreativan način učenja turskog jezika.

"Čestitam upravi škole, učenicima i profesorima na kvalitetno pripremljenom projektu koji je podržala Turska vojna misija u BiH, a sve s ciljem da se stvore uvjeti za kvalitetno obrazovanje mladih, koji će to svoje znanje prenositi i koristiti u daljem životu i radu", dodao je načelnik Ćatić.


(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo