8°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

23.02.2022 / 18:00 Politika - Predsjednik SDS-a

Šarović: Moramo ozbiljno shvatiti poruke EU

Šarović: Moramo ozbiljno shvatiti poruke EU
Foto: Arhiv

Nadležnoj službi Narodne skupštine Republike Srpske danas će biti uručen zahtjev s potpisima 28 narodnih poslanika kojim se traži posebna sjednica skupštine o boračkoj populaciji, najavio je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

- Niko ne treba da se krije iza procedura za sazivanje posebne sjednice. Svi borci su jednaki, nema boraca vlasti i boraca opozicije i takve podjele su sramne. Naša odgovornost je da o tome razgovaramo u Narodnoj skupštini - kazao je.

Govoreći o posljednjim mjerama Evropskog parlamenta prema Republici Srpskoj, Šarović je ponovio da je za to kriva politika vlasti jer su oni najodgovorniji što ih Evropa vidi kao globalni problem.

- Poziv Evropskog parlamenta da se uvedu sankcije prema Republici Srpskoj je dosad najveći napad usmjeren protiv Republike Srpske, njenih institucija i pojedinaca. RS je u ozbiljnoj situaciji i slijed događaja u martu će pokazati da moramo ozbiljno shvatiti poruke koje nam je uputila Evropska unija - istakao je Šarović.

Najavio je da će SDS podržati prijedlog kojim će se BiH odreći posebnih akciza na gorivo i to onog dijela koji ide u budžete, ocjenjujući da je to način da se pomogne poljoprivrednom sektoru, saopćeno je iz SDS-a.


(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo