18°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 25°C
Bihać 19°C

05.02.2022 / 17:18 Fudbal - Pripremna utakmica

Goražde iznenadilo Željezničar u Jablanici

Goražde iznenadilo Željezničar u Jablanici
Foto: Facebook

Željezničar je poražen u novoj pripremnoj utakmici odigranoj u Jablanici. Protivnik Plavih bilo je Goražde, koje je na kraju slavilo sa 2:0.

Početak meča u Jablanici je kasnio, a na startu je zaprijetilo Goražde, da bi u sedmoj minutu Vučenović šutirao glavom, no bez promjene rezultata. Isti igrač bio je neprecizan i nekoliko minuta poslije. Goražde je povelo u 18. minuti kada je pogodio Ammar Đuderija, nekadašnji omladinac Sarajeva.

Beća je loše šutirao u 25. minuti, a pokušao je nedugo nakon toga i Gasal. Nije bilo velikih uzbuđenja u nastavku, a Đuderiju je u finišu prvog poluvremena zaustavio Bender. Nakon desetak minuta igre u drugom dijelu u šansi se našao Resić.

Jedna odbijena lopta došla je do Fataija u 58. minuti, ali odbranio mu je udarac golman Goražda. Fatai je imao još jednu šansu u nastavku. Subašić je nakon toga bio neprecizan, a nizale su se šanse. Pokušao je još jednom Fatai, Gasal…

Poslije šanse Subašića na jednoj strani, na drugoj je pogodio Mahir Karić za vodstvo Goražda od 2:0. U pitanju je nekadašnji omladinac Željezničara. Ćerimagić je prijetio, ali je siguran bio golman federalnog prvoligaša. Imali su Plavi još šansi, no rezultat se nije mijenjao.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo