0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

28.01.2022 / 22:24 Rukomet - Evropsko prvenstvo

Švedska iznenadila Francusku, protiv Španije za titulu!

Švedska iznenadila Francusku, protiv Španije za titulu!

I u drugom polufinalnom meču Evropskog prvenstva u rukometu viđeno je iznenađenje. Švedska je izbacila Francusku sa 34:33 i plasirala se u finale, gdje će igrati protiv Španije. Obje reprezentacije iz finala bile su protivnici Bosne i Hercegovine u prvoj fazi ovog takmičenja.

Francuska je na startu meča brzo došla do značajnije prednosti, koja je u pojedinim momentima iznosila i četiri gola razlike. Šveđani su promašivali neke zicere zbog lošeg izbora šuta, ali uspjeli su zaigrati sjajano i pred kraj poluvremena došli do preokreta, a na odmor su otišli sa tri gola prednosti (14:17).

Solbergovi izabranici nastavili su sa dobrom igrom. Nisu dozvoljavali Francuzima da ih ugroze. Pred kraj meča tim selektora Gillea uspio je u dva navrata doći do jednog gola zaostatka, ali minutu prije kraja Palicka je odbranio udarac Fabregasa pri rezultatu 34:32 i tada je izgledalo da je sve gotovo.

Francuska je za 60 sekundi morala postići dva gola, a ne primiti nijedan, što je bilo gotovo nemoguće. Mem je ipak pogodio pola minute prije kraja za 33:34, a onda je Pellas izgubio loptu i Francuzi su dobili napad za izjednačenje, no Palicka je ponovo bio sjajan i odbranio je za prolazak u finale.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo