10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

28.01.2022 / 16:42 Muzika i Film - Zagreb

Komemoracija Akiju: U Zagreb je došao s jednom torbom sad je u Aleji velikana

Komemoracija Akiju: U Zagreb je došao s jednom torbom sad je u Aleji velikana
Foto: Index.hr

U maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održana je komemoracija u čast Akiju Rahimovskom, frontmenu Parnog Valjka.

"Nije bilo kvarta u Zagrebu u kojem Aki nije bio u nekom podstanarskom stanu, stekao je prijatelje u svakom tom kvartu. I evo ga, došao je s jednom torbom na kolodvor i sad počiva u Aleji velikana u Zagrebu", istaknuli su njegovi prijatelji i kolege.

"Oni koji ga znaju bolje nego ja rekli su da je vjerojatno bio najbolji čovjek kojeg su upoznali u životu", rekao je Nikša Bratoš.

Komemoraciji je prisustvovao i Dino Jelusić. Upisao se u knjigu žalosti, a potom rekao tople riječi za Akija.

"On je širio pozitivu. Danas se nažalost opraštamo od velikog pjevača i velikog čovjeka, ispričao je naše životne priče i nadam se da će se barem u sljedećih 500 godina pojaviti neko od 75 kila koji će znati stvari prenijeti kao on", rekao je Dino.

Na komemoraciju je došao i dugogodišnji Akijev prijatelj i suradnik Husein Hasanefendić Hus koji se od muzičara oprostio dirljivim riječima.

"On je bio vrlo često kamenčić u mojoj cipeli, puno mojih bora je zbog njega, ali puno veći dio toga je bio da mi je ispunjavao dušu i srce", rekao je Hus.

"Sudbina ovakvih zvijezda je da odu u ovakvim megaeksplozijama, ko je njega mogao zamisliti kao starčića na klupi", dodao je. Nakon njegova govora pušten je video s jednog od koncerta Parnog valjka na kojoj Aki pjeva pjesmu Ljubavna, prenosi Index.hr.

Podsjećamo, Aki Rahimovski preminuo je u 67. godini. Jučer su ga brojni prijatelji i porodica ispratili na vječni počinak na zagrebačkom Mirogoju.

U trenutku kada su lijes Akija Rahimovskog spuštali u grob, kamere su se ugasile, a zasvirala je pjesma Sailing muzičara Roda Stewarta kojeg je Rahimovski rado slušao i o njemu često govorio. Lijes prekriven makedonskom zastavom do grobnog mjesta ispratili su članovi Parnog valjka, djeca Akija Rahimovskog i brojni prijatelji i kolege muzičari.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo