-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

26.01.2022 / 13:04 BiH -

Karić: Pokrenut važan proces ka obnovi olimpijske bob staze na Trebeviću

Karić: Pokrenut važan proces ka obnovi olimpijske bob staze na Trebeviću
Foto: Facebook

Na inicijativu gradonačelnice Benjamine Karić, uz podršku gradskih vijećnika, danas je pokrenut još jedan važan proces koji u konačnici vodi do obnove olimpijske bob staze na Trebeviću, saopćila je danas gradonačelnica.

- Bob staza ima veliki potencijal da se uključi u svjetske takmičarske tokove, ali i da bude atraktivna turističko-rekreativna lokacija, jedina u regionu - navela je Karić na Facebooku.

U školskoj 2022/23. godini Grad će nastaviti da stipendira sarajevske srednjoškolce kako bi ih nagradili za trud i dodatno motivirali za njihove buduće uspjehe.

Gradski vijećnici podržali su inicijativu da se JU „Gradski muzeji” pripoji memorijalna "Spomenar sobu” koja će čuvati uspomene na 1.601 ubijeno sarajevsko dijete.

- Danas usvojeni Memorandum o saradnji potpisat ću sa gradonačelnicom Sofije prilikom predstojeće posjete glavnom gradu Republike Bugarske, koja je prva priznala nezavisnost BiH krajem januara 1992. godine. Uz saglasnost Gradskog vijeća uskoro krećemo sa realizacijom projekta izrade kanalizacionog sistema na Trebeviću kako bi konačno trajno riješili ovo pitanje - istakla je Karić.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo