5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

26.01.2022 / 11:39 Ostali sportovi - 2023. godine

BiH u najužem izboru za dobijanje organizacije Svjetskog kadetskog taekwondo prvenstva

BiH u najužem izboru za dobijanje organizacije Svjetskog kadetskog taekwondo prvenstva

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine primio je informaciju da je naša država u najužem izboru za dobijanje organizacije Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete 2023. godine. 

Grad domaćin bio bi Sarajevo, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

- Naša organizacija dva evropska prvenstva 2020. i 2021. godine, kao i odlični sportski rezultati, doprinijeli su odličnom rejtingu saveza u evropskim i svjetskim okvirima, kao i same mogućnosti prijave za ovako značajno takmičenje - istaknuo je član Predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samir Šarić.

U najužem izboru za domaćinstvo nalaze se Bosna i Hercegovina i Meksiko, a konačna odluka o domaćinstvu bit će donesena 28. januara. Nakon prezentacije obje države pristupit će se glasanju.

- Taekwondo savez BiH je u posljednjih nekoliko godina pokazao kvalitetu rada, organizovali smo jedno od najuspješnijih takmičenja 2020. godine u trenucima najveće pandemije, a protekle godine organizovali smo tri takmičenja na kojima je bilo prisutno 1.500 gostiju, od čega skoro 1.000 takmičara. Osvajali smo medalje na evropskim prvenstvima u svim kategorijama, a naš Nedžad Husić je najuspješniji bh. olimpijac nakon osvajanja petog mjesta u Tokiju. Radimo na poboljšanju svih aspekata, pokrenuli smo edukaciju trenera, kao i izgradnju nacionalnog taekwondo centra - dodao je Šarić.

Sve ovo doprinijelo je do toga da se Taekwondo savez BiH pozicionirao na svjetsku mapu kao jedan od najorganizovanijih, zbog čega se čelnici ovog sporta u BiH nadaju da će dobiti organizaciju još jednog velikog takmičenja na kojem bi dokazali da mogu još više, navodi se u saopćenju.




(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo