1°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

24.01.2022 / 13:30 Crna hronika - Mostar

MUP HNK objavio detalje okršaja navijača: Kod huligana pronađena čak i sjekira

MUP HNK objavio detalje okršaja navijača: Kod huligana pronađena čak i sjekira

Dvije skupine huligana sukobili su se u subotu popodne u Mostaru. Veći sukob je spriječen intervencijom MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, iz kojeg su objavili nove detalje okršaja.

Podsjećamo, do incidenta je došlo tokom prijateljske utakmice između Sarajeva i Ljubuškog.

Kako smo ranije pisali, slobode je lišeno osam osoba iz Sarajeva, no MUP HNK je izašao sa novim detaljima, koji uključuju i detaljan pregled okršaja. Saopštenje prenosimo u potpunosti.

Kako su napisali, PU Mostar je u subotu u 16,25 sati obaviještena da je došlo do navijačkih nereda na području Ljubuškog, te da u Mostaru na lokalitetu Balinovac kod hotela Bevanda ima veće grupa „Ultrasa“.

Povrijeđen 18-ogodišnjak, kod pojedinaca pronađena i sjekira

Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije i zatekli oko 70 maskiranih navijača „Ultrasa“ koji su čekali navijače FK „Sarajevo“ i koji su se oglušili na Naredbe ovlaštenih službenih lica. U tom trenutku , naišla su tri vozila sa navijačima FK „Sarajevo“ , a koje odmah raznim predmetima napadaju „Ultrasi“ kojom prilikom je jedno od ovih vozila od zada udarilo jednog navijača „Ultrasa“ i nakon čega su se vozila dala u bijeg.

Povrijeđeno lice je M.D.(2004) iz Mostara a konstatovane su mu lakše tjelesne povrede. Vozila sa navijačima FK „Sarajevo“ su se dala u bijeg.

Policijska patrola je sustigla dva vozila sa oko desetak lica koji su tom prilikom oštetili službeno policijsko vozilo i nastavljaju da bježe da bi ih, na području Bijelog polja policijska patrola sustigla i zaustavila.

Tri lica su tom prilikom lišena slobode E.T.(1987), S.T.(1983) i E.M.(1988) svi iz Sarajeva.

Daljnjim operativnim radom , pripadnici policije su u Ul. Braće Fejića pronašli još jedno vozilo koje je učestvovalo u navijačkim neredima na Balinovcu i lišili slobode lica A.M.(1997), I.DŽ.(1993), A.Đ.(1996), F.H.(1996) i N.D.(1998) , svi iz Sarajeva.

Zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika privedeni su R.Z.(1999) i M.T.(1995) oba iz Mostara a operativnim radom i radeći na prepoznavanju lica koja su učestvovala u navijačkim neredima , pripadnici policije su pronašli lica: L.B. koji je kod sebe imao teleskopsku palicu i sjekiru , zatim lica M.A.(1993), T.N.(1999), F.I.(1997) i I.P.(1996), svi iz Mostara.

Njima su izdati prekršajni nalozi, stoji to u saopštenju MUP-a HNK.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo