3°C
Mostar 8°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

23.01.2022 / 22:42 Fudbal - Serie A

Milan i Juventus podijelili bodove u susretu bez pogodaka

Milan i Juventus podijelili bodove u susretu bez pogodaka
Foto: Twitter
Milan i Juventus odigrali su utakmicu bez pogodaka u 23. kolu italijanske Serije A, a svih 90 minuta u ekipi Rossonera odigrao je Rade Krunić, dok je na San Siru bio još jedan reprezentativac BiH. Sa tribina meč je gledao Miralem Pjanić.

U prvom poluvremenu nije viđeno ništa posebno. Milan je kreirao nešto više šansi, ali su samo jednom šutirali u okvir gola, dok Stara dama nije prijetila. Rafael Leao je u 20. minuti šutirao, ali odbranio mu je Wojciech Szczesny.

I u drugom dijelu viđena je slična slika. Paulo Dybala je šutirao pored gola u 51. minuti, a na drugoj strani u dobroj prilici našao se Leao u 56. minuti. Olivier Giroud je šutirao po sredini gola u 70. minuti i nije bilo opasnosti po Juventus.

Weston McKennie je poslao loptu pored gola u 86. minuti. Stara dama nije uspjela ni u drugom poluvremenu uputiti nijedan udarac u okvir gola. Obje ekipe pokušavale su do kraja susreta doći do sva tri boda, ali mreže su ostale mirovati.

Pjanić je nakon jučer odigrane utakmice za Besiktas stigao u Milano kako bi gledao derbi, a uočen je na tribinama kako se srdačno pozdravlja sa Paolom Maldinijem i Andreom Pirlom, koji je njegov bivši saigrač iz Juventusa.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo