0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

23.01.2022 / 19:20 Fudbal - La Liga

Real Madrid u 92. minuti stigao do boda protiv Elchea

Real Madrid u 92. minuti stigao do boda protiv Elchea
Foto: Twitter
Real Madrid i Elche odigrali su 2:2 u 22. kolu La Lige. Real Madrid se spasio poraza u posljednjih deset minuta.

Real je mogao do vodstva u 33. minuti, no Karim Benzema nije uspio realizirati jedanaesterac, koji je izborio Vinicius Junior. Francuski napadač prebacio je cijeli gol, a da stvar po njega bude gora, u 58. minuti morao je izaći zbog povrede. Kapitensku traku od Benzeme preuzeo je hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji je u finišu utakmice bio i strijelac.

Elche je do vodstva stigao u 42. minuti golom Lucasa Boyea na asistenciju Fidela. Boye se dobro snašao ispred Realovog vratara Thibauta Courtoisa i doveo goste u vodstvo.

Drugi gol gostima donio je Pere Milla u 76. minuti. Milla je lijepo pogodio donji desni kut Courtoisa nakon dodavanja Boyea za potpuni šok u Madridu.

Elcheov junak Milla u 82. minuti je skrivio jedanaesterac. Nakon kornera Reala Milla je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudac Bengoetxea uz pomoć VAR-a dosudio je penal za domaćina. Odgovornost je izostankom Benzeme preuzeo Modrić, koji je zabio za smanjenje rezultata.

Real Madrid u 92. minuti dolazi do izjednačenja. Strijelac je bio brazilski defanzivac Eder Militao, koji je zabio nakon asistencije Vinicusa Juniora. Brazilski tandem spasio je Ancelottijevu ekipu poraza.

Real je i dalje lider La Lige. U sljedećem kolu Kraljevski klub je domaćin Granadi 6. februara. Elche se nalazi na 15. poziciji, a 5. februara je domaćin Alavesu.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo