4°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

22.01.2022 / 21:30 Crna hronika - Tokom navijačkih nereda

Ljubuški: Nepoznate osobe pucale iz kalašnjikova

Ljubuški: Nepoznate osobe pucale iz kalašnjikova
Foto: Screenshot
Nepoznate osobe danas su u Ljubuškom pucale iz automatskog oružja tokom obračuna sa navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo.

Istraga.ba u posjedu je snimka na kojem se vidi i čuje kako u jednoj ulici u Ljubuškom navijačima Sarajeva prilazi grupa nepoznatih osoba, a jedan od njih ispaljuje u zrak nekoliko hitaca iz automatskog oružja.

Neredi su izbili tokom drugog poluvremena prijateljske utakmice između NK Ljubuški i FK Sarajevo.

“Došla je veća grupa navijača iz Sarajeva. Bili smo zajedno sa navijačima NK Ljubuški. Nije bilo nikakvih incidenata ni provokacija. Ali, negdje sredinom drugog poluvremena, izvan stadiona, su nepoznate osobe počele razbijati automobile navijača Sarajeva. Tada je jedna grupa navijača izašla sa stadiona i onda su nepoznate osobe pucale iz kalašnjikova”, isptičao je za Istragu jedan od navijača Sarajeva.

Sa domaćim navijačima, navijačima NK Ljubuški, ni poslije utakmice nisu imali problema.

“Oni su se izvinjavali zbog incidenta. Rekli su da ovo nema veze sa Ljubuškim te da oni sumnjaju da su nerede izazvali huligani iz Širokog Brijega”, kazao nam je ovaj navijač Sarajeva.

Iz MUP-a Zapadnohercegočkog kantona su medijima saopćili su da su policijski službenici zadržali četiri muške osobe. Svi su navijači FK Sarajevo.

“Navedene osobe dovedene su u službene prostorije PU Ljubuški gdje su alkotestirane, a izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da se nalaze pod utjecajem alkohola”, rečeno je iz MUP-a ZHK.

Nakon incidenata u Ljubuškom, navijači FK Sarajevo su krenuli prema glavnom gradu BiH, ali su ih u Mostaru presreli navijači Zrinjskog. Policija je, međutim, uspjela spriječiti veće incidente.

Intervencijom pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNK) na širem području Balinovca veći sukob je spriječen, obavio je bljesak.info, ističuću da je oštećeno nekoliko vozila, a najmanje jedna osoba zadobila je povrede neutvrđenog stepena.

Video pucnjave pogledajte ovdje.

(Istraga.ba)

Izdvajamo