4°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

22.01.2022 / 19:54 Fudbal - Premier liga

Minimalne pobjede Uniteda i Newcastlea

Minimalne pobjede Uniteda i Newcastlea
Foto: Twitter
Odigrane su tri utakmice 23. kola engleske Premier lige, a susretu Londonu između Brentforda i Wolverhamptona obilježio je stravičan sudar glavama fudbalera domačih, kao i prekid utakmice zbog drona iznad stadiona.

Rico Henry i Mathias Jensen, fudbaleri Brentforda, učestvovali su u stravičnom sudaru glavama na utakmici protiv Wolverhamptona. Oba igrača morala biti zamijenjena, a Jensen je bio sav krvav. Oni su krenuli su u borbu za loptu, ali su se zabili jedan u drugog u 20. minuti utakmice.

Prekid je trajao oko pet minuta dok su doktori ukazivali pomoć fudbalerima. Nakon svega toga viđena je jedna bizarna scena. Utakmica je prekinuta zbog drona koji se pojavio iznad Brentford Community stadiona u 35. minuti. Prekid je trajao jako dugo.

U drugom poluvremenu Wolverhampton je došao do pobjede od 1:2. Prvo je pogodio Moutinho u 48. minuti, a pogom je Toney izjednačio u 71. Ipak, nije dugo trajalo slavlje domaćih jer je u 78. minuti Neves bio strijelac za pobjedu Vukova.

Manchester United i Newcastle došli su do minimalnih pobjeda. Crveni đavoli su pobijedili West Ham golom Rashforda u trećoj minuti sudijske nadoknade, dok je Shelvey bio strijelac za Svrake na gostovanju kod Leedsa u 75. minuti.


(Vijesti.ba / SC)

 

Izdvajamo