13°C
Mostar 21°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

21.01.2022 / 14:52 Politika - Lider SDA

Izetbegović u Zvorniku: Uskoro novi zakon o podršci povratnicima

Izetbegović u Zvorniku: Uskoro novi zakon o podršci povratnicima
Foto: FENA
Delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) predvođena predsjednikom Bakirom Izetbegovićem posjetila je danas Zvornik gdje je održan sastanak s predstavnicima Regionalnog i Gradskog odbora SDA Zvornik.

Kako je kazao nakon sastanaka Izetbegović, posjeta je organizirana kako bi se razgovaralo o potrebama povratnika na tom području te će danas biti organizirana posjeta i Janji, a u narednim danima i drugim mjestima u bh. entitetu Republika Srpska.

- Želimo biti s našim narodom i vidjeti koliko realno ima problema. U Zvorniku nije bilo incidenata prema povratnicima, ali u Janji jeste te ćemo ponuditi sve što im je potrebno i pokušati smiriti situaciju. Ne trebaju nam incidenti - dodao je.

Namjera je sagledati njihove potrebe osim sigurnosti jer je najvažnije, kaže predsjednik SDA, osigurati im posao i egzistenciju, a postoje i još neka pitanja o kojima se razgovaralo, a tiču se zdravstva i obrazovanja.

Najavio je da bi uskoro trebao biti usvojen zakon u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta kojim će se obavezati da se 1,5 do dva posto svake godine u buduća dva mandata izdvaja upravo za podršku povratnicima.

- To će biti novih 20 do 30 miliona KM za podršku povratnicima - pojasnio je Izetbegović.

Delegacija će danas posjetiti i Janju gdje će obići firmu Reppu Entreprenad.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo