14°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

21.01.2022 / 12:06 Politika - Drugi dan obraća se Komšić

Delegacija PSBiH učestvuje na redovnom zasjedanju PSVE

Delegacija PSBiH učestvuje na redovnom zasjedanju PSVE
Željko Komšić / Vijesti.ba
Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) učestvovat će, u online formatu, na prvom dijelu redovnog zasjedanja PSVE, koje će od 24. do 28. januara biti održano u Strazburu.

Drugog dana zasjedanja, u utorak, 25. januara, parlamentarcima će se, kako je najavljeno, obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Na zimskom zasjedanju PSVE očekuje se izbor rukovodstva, Stalnog komiteta i radnih tijela PSVE.

Prema predviđenom dnevnom redu, parlamentarci će razmotriti Pakt Evropske unije o migracijama i azilu iz perspektive ljudskih prava, te izvještaje o borbi protiv rastuće mržnje prema LGBTI osobama u Evropi i o navodnim kršenjima prava LGBTI osoba u Južnom Kavkazu.

Parlamentarci bi trebalo da razmotre izvještaje posmatračkih misija s predsjedničkih izbora u Bugarskoj i parlamentarnih izbora u Kirgistanu, koji su održani u novembru prošle godine.

Posebnim događajima u Strazburu će, tokom zimskog zasjedanja PSVE, biti obilježen Međunarodni dan posvećen sjećanju na žrtve holokausta - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo