2°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

21.01.2022 / 11:57 Regija - Srbija

Dačić: Neću se kandidovati na izborima, ugrozio bih pobjedu Vučića

Dačić: Neću se kandidovati na izborima, ugrozio bih pobjedu Vučića
Ivica Dačić / Arhiv
Ivica Dačić, predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) izjavio je da se neće kandidovati za predsjednika Srbije na predstojećim izborima jer smatra da bi to ugrozilo mogućnost pobjede aktuelnog predsjednika Aleksandra Vučića u prvom krugu izbora.

“Mi sarađujemo deset godina i ne želim da se tumači da sam na strani onih koji hoće da ga sruše. Mi nastojimo da pobjedimo u prvom krugu”, kazao je Dačić za TV Pink.

Dačić je rekao da će odluka o tome da li će SPS na izborima u Srbiji nastupiti samostalno ili u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) biti donesena na osnovu istraživanja javnog mnijenja, do 1. februara.

On je naveo da će SPS podržati Aleksandra Vučića za drugi mandat na mjestu predsednika Srbije ako se kandiduje, ali da će u suprotnom ta stranka imati svog kandidata.

Komentarišući navode nekih opozicionih stranaka da je falsifikovan dio glasova na referendumu o promjeni Ustava Srbije, Dačić je ocijenio da je to “traženje alibija” pred prestojeće izbore, koji treba da budu raspisani 15. februara.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo