9°C
Mostar 11°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

21.01.2022 / 08:52 Tenis - Miomir Kecmanović

Srbijanski teniser koji je najavio osvetu za Đokovića ima rezultat karijere u Australiji

Srbijanski teniser koji je najavio osvetu za Đokovića ima rezultat karijere u Australiji

Miomir Kecmanović, 77. igrač svijeta, u trećem kolu Australian Opena pobijedio je 25. nositelja Lorenza Sonega 6:4, 6:7, 6:2, 7:5 te priredio veliko iznenađenje plasmanom u osminu finala prvog Grand Slama godine. 

Kecmanović (22) do sada na četiri najveća turnira nije uspio proći dalje od drugog kola, a rano jutros u Melbourneu ostvario je skok od dva koraka.

Za ulazak među osam najboljih borit će se protiv Gaela Monfilsa, 20. tenisera svijeta. On će Kecmanoviću biti treći bolje rangirani teniser od njega zaredom u Melbourneu. Prva dva je, naravno, dobio. Kako god završio taj meč, Kecmanović je postao novi teniski heroj Srbije. Razlog je što je on trebao biti protivnik Novaku Đokoviću u prvom kolu Australian Opena te, naravno, samo sunarodnjačko predjelo na Đokovićevom putu do desete titule u Melbourneu, piše Index.hr.

Međutim, Đoković je izbačen iz zemlje i s Grand Slama pa je Kecmanović preuzeo sve eventualne protivnike deportiranog šampiona. Ipak, to ne znači da je prvo kolo prošao bez borbe. U njemu je pobijedio Carusa, a slijedili su Paul i sada Sonego.

Kecmanović je oduševio Srbe zato što je u tri pobjede izgubio samo jedan set te posebno time što gubitkom drugog seta protiv Sonega nije doživio svoj poslovični pad. Kecmanović je inače poručio da će osvetiti Đokovića.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo