7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

20.01.2022 / 15:45 SHOW - Njemačka

Gordana Šaulić nakon presude: Tužni smo i razočarani

Gordana Šaulić nakon presude: Tužni smo i razočarani
Foto: Blic

Nakon presude u kojoj je Alsin Levent osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora, a koji je kriv za smrt Šabana Šaulića i Mirsada Kerića, oglasila se Gordana Šaulić, supruga preminulog pjevača.

- Tužni smo i razočarani poslije svega, ne zbog visine kazne jer smo od početka znali da njemački zakoni ne predviđaju dugogodišnji zatvor za ovakvo nedjelo… Naša nesreća je jer nakon tri godine nismo vidjeli ni trunku kajanja u tom čovjeku koji je uzeo dva života i dvije porodice zavio u crno.

Očekivali smo poslije svega da u njemu vidimo makar trunku ljudskosti, ali to se nije dogodilo. Sudija i tužilac su profesionalno odradili svoj posao i zbog toga smo im zahvalni i upućujemo veliku zahvalnost svima onima koji su nam od tragedije do sad pružali podršku i saosjećali sa našim bolom, a to su milioni ljudi širom svijeta. Ponosni smo jer Šaban za njih nije i neće biti zaboravljen.

Ovim se stavlja tačka makar na jednu agoniju koja nas prati još od tog kobnog 17. februara, ali bol i tuga za izgubljenim životom supruga, oca i djeda ostaje zauvijek kao dio naših života - kazala je Goca za "Blic" nakon presude.

Podsjetimo, pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić.

 



(Vijesti.ba)

Izdvajamo