0°C
Mostar 6°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

20.01.2022 / 14:42 Fudbal - Zvanično

Zrinjski i Jakirović potpisali produžetak suradnje

Zrinjski i Jakirović potpisali produžetak suradnje
Foto: FENA

HŠK Zrinjski je u četvrtak potpisao produljenje ugovora s trenerom Sergejem Jakirovićem do 31. svibnja 2024. godine.

Tim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili predsjednik Uprave kluba Denis Lasić i izvršni dopredsjednik kluba Darko Šulenta.

- U razgovoru s nama i uvažavajući sve faktore, trener je izrazio želju da ostane u Zrinjskom jer još može puno dati i na tome mu od srca hvala. On ima našu podršku, idemo dalje zajedno za bolji Zrinjski - poručio je Lasić.

Dodao je kako je vodstvo mostarskog kluba iznimno zadovoljno kako se situacija u klubu razvija.

- Znate da je Zrinjski započeo pripreme u ponedjeljak, atmosfera je odlična i mjesto na tablici nam daje vjetar u leđa. Zadovoljni smo svim faktorima u klubu i oko kluba, od navijača do uprave, a posebno s produžetkom suradnje s našim aktualnim trenerom. Na putu smo da ovu sezonu završimo sedmom titulom i već smo u pripremama za europsko ljeto - rekao je Lasić.

Izvršni dopredsjednik Zrinjskog Darko Šulenta komentirao je kako se konferencije za novinare obično sazivaju kada u klub dolazi neko igračko pojačanje, ali ovaj puta napravljena je iznimka jer je, kako je rekao, ostanak Jakirovića najbolje moguće pojačanje za Zrinjski.

- Dobili smo ono što smo tražili, trenera koji je 24 sata posvećen nogometu i Zrinjskom. Za godinu dana se toliko identificirao s klubom pa ga mogu smatrati pravim dijelom kluba. Zadovoljni smo što smo se mogli othrvati nastojanjima Dinama i da je sam trener prepoznao da ovdje ima što napraviti i razvijati svoju karijeru - istaknuo je Šulenta.

Dodao je kako je siguran da će Jakirović u budućnosti trenirati zagrebački Dinamo, a možda i neke veće klubove ili čak neku reprezentaciju.

U novom ugovoru nije ugrađena otkupna klauzulu, ali ako trener zatraži, kazao je Šulenta, i to se može učiniti.

Jakirović je zahvalio Zrinjskom što je prepoznao njegov rad, dodavši kako mu je od prvog dana u Mostaru lijepo, a ljepota generira dobre rezultate.

- Nije ispočetka bilo sve bajno, ali ovo je proces koji traje. Zadovoljstvo mi je i odgovornost što sam dio ovog projekta i želimo nastaviti putem koji smo do sada išli, želimo nastaviti s uspjesima i pobjedama kako bi uveselili sve kojima ovaj klub znači - rekao je Jakirović.

Istaknuo je i veliku ulogu njegovih suradnika.

-Obično kada kažem "ja" mislim i na svoje pomoćnike i cijeli stožer koji također rade fenomenalan posao i jednako su zaslužni za uspjehe. Oni nisu toliko u žiži, ali je to razumljivo. Klub je također i s njima produžio suradnju - izjavio je Jakirović.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo