20°C
Mostar 22°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

19.01.2022 / 13:37 Fudbal - Nova sredina

Seadu Kolašincu prepolovljena plata u Marseju

Seadu Kolašincu prepolovljena plata u Marseju
Foto: Vijesti.ba

Sead Kolašinac transferom iz londonskog Arsenala u Olimpiku iz Marseja osim nove sredine moraće se priviknuti i na upola manja financijska primanja.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine ubuduće će umjesto dosadašnjih 500.000 eura koliko se pretpostavlja da je zarađivao mjesečno u Arsenalu, sada u francuskom klubu primati 200.000 eura, objavio je L'Equipe. Isti izvor navodi da je najveću platu u Marseju ima Arkadijuš Milik, koji mjesečno zarađuje 400.000 eura, a da su na drugom mjestu Kevin Stotman i Dimitri Pajet sa po 350.000 eura mjesečno.

Kolašinac je nakon četiri i po godine sporazumno napustio Arsenal i potpisao za francuski Marsej do ljeta 2023. godine, nakon čega postoji opcija produžetka saradnje. U novom klubu nositi dres sa brojem 23, a već za vikend će u gostima kod Lena ima priliku da debituje.

"Sretan sam što mogu objaviti da sam sada dio Marseja. Radujem se novim izazovima u najljepšem gradu Francuske", napisao je Kolašinac na društvenim mrežama nakon što je ozvaničio saradnju sa svojim novim klubom.

Marsej je čak deset puta bio šampion Francuske. U svojim vitrinama slavni klub ima i 13 pehara pobjednika Kup Francuske, a svakako da je najveći uspjeh u istoriji osvojena Liga šampiona 1993. godine.

Prošlu sezonu je okončao na šestom mjestu i izborio nastup u Evropa ligi. Trenutno je Marsej na trećem mjestu u francuskom šampionatu, dok je u grupnoj fazi Evropa lige osvojio treće mjesto i igraće u nokaut fazi Konferencijske lige protiv azerbejdžanskog Kuarabaga.

Lijevi bek "zmajeva" nije prvi bh. igrač koji će obući dres slavnog kluba za koji su nastupali između ostalih i velikani poput Zinedina Zidana, Roberta Piresa, Žana Pijera Papina, Didiera Drogbe, Rudija Voler, Franka Riberija, Samira Nasria.... Prvi iz BiH koji je igrao za Marsej bio je Blaž Slišković, zatim i Alen Škoro. Od poznatijih igrača iz regije u ovom klubu su se okušali Josip Skoblar, Alen Bokšić, Dragan Stojković, Vedran Runje…

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo