10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

18.01.2022 / 20:26 Politika - Saopćenje

SD: Ured za borbu protiv korupcije TK odanim stranačkim kadrovima

SD: Ured za borbu protiv korupcije TK odanim stranačkim kadrovima
Foto: Vijesti.ba

SDBiH se danas povodom konkursa za imenovanje direktora Ureda za borbu protiv korupcije TK oglasio saopštenjem za javnost u kojem se navodi:

„Revolucionarni“ premijer Kadrija Hodžić i Vlada TK dvojca Kukić-Imamović trenutno u Tuzlanskom kantonu provode konkurs za imenovanje direktora Ureda za borbu protiv korupcije.

Samo formiranje Ureda za borbu protiv korupcije podržali su svi zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona sa željom da se Ured i bavi stvarnim problemom koji je sveprisutan u našem društvu.

Međutim, prema pouzdanoj informaciji koju smo dobili iz najbližih krugova Kantonalne organizacije SDP-a Tuzla, već u startu Ured je pao na ispitu. Spektakularno najavljeni Ured kojem je glavni cilj nezavisna borba protiv korupcije i nepotizma, biće tipičan primjer nove stranačke namještaljke, sredstva za obračun sa političkim neistomišljenicima i prikrivanje koruptivnih djela dvojca Kukić-Imamović.

Naime, u užem krugu ljudi iz Vlade TK i SDP-a dogovoreno je da se mjesto direktora po svaku cijenu „našteli” Omaru Hadžiću, aktuelnom pomoćniku za urbanizan, odanom i najbližem saradniku Jasmina Imamovića.

Jasno da je to još jedan pokušaj da se utiče na nezavisnost i ove, ali i ostalih institucija, čijoj kontroli dio ekipe SDP-a TK okupljen oko gradonačelnika Tuzle Imamovića odavno teži.

Jedan od primjera tome je i kontrola Tužilaštva TK preko kojeg se Jasmin Imamović i Mirsad Kukić svete političkim neistomišljenicima i protivnicima.

Kakva je to nezavisna institucija za borbu protiv korupcije na koju se ubacuje dugogodišnji odani stranački kadar i najbliži mogući saradnik gradonačelnika Imamovića, čovjek od najbližeg povjerenja dijela rukovodstva SDP TK?

Pratićemo kako će se čitava šarada oko konkursa odvijati.

(Tuzlainfo.ba)

Izdvajamo