°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

16.01.2022 / 20:03 Rukomet - Evropsko prvenstvo

Njemačka pobijedila Austriju, Mađarska nakon drame savladala Portugal

Njemačka pobijedila Austriju, Mađarska nakon drame savladala Portugal

Dvije zanimljive utakmice vidjeli smo na startu večerašnjeg programa na Evropskom prvenstvu u rukometu, a pobjede su ostvarile Njemačka i Mađarska.

Njemačka je sa 34:29 savladala Austriju, a do ove pobjede došla je preokretom, pošto je na pauzi između dva poluvremena Austrija vodila sa 15:16.

Nastavak je donio bolju igru Njemačke, koja na krilima Kasteninga dolazi do trijumfa od 34:29.

Kastening je postigao čak devet golova, a odličan je bio i Mertens sa šest. Kod Austrije je devet golova dao Frimmel, a šest Bilyk.

To je druga pobjeda u dva meča za Njemačku, koja je tako već osigurana drugu fazu, a Austrija je u teškoj poziciji sa dva poraza.

Drama je viđena u duelu Portugala i Mađarske. U posljednji minut golom Szite s vodstvom od 28:29 ulaze Mađari, ali odmah na drugoj strani uzvraća Rodrigues i poravnava.

Potom je kod Portugalaca isključen Alvarez na dva minuta, a Mađari to koriste i preko Lekaija dolaze do 29:30. Još jednom je uspio Portugal da poravna preko Amadora, ali Mathe donosi pobjedu Mađarima od 30:31. Za Mađare je to prva pobjeda i sigurno će biti mnogo vrijedna u borbi za prolazak u drugu fazu, dok je Portugal sada doživio i drugi poraz…



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo